Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Vi udlejer vores hyggelige øko-hus i sommerferien
Udlejningsperiode: 9. juli til 23.juli.
Hus til salg / leje
Hus udlejes i sommerferien
8 sovepladser. Udlejningsperiode: 1.-8. juli, samt 31. juli-7. aug. 2017
Hus til salg / leje
Lyst enderækkehus til salg
165 kvm A-mærket kvalitetshus, hvor der i materialevalg såvel som valg af tekniske installationer, er lagt stor vægt på bæredygtighed, lave driftsomkostninger, lavt vedligehold og høj kvalitet.
Hus til salg / leje
Stort hus udlejes
April til august 2017. Huset er på ca. 170 kvm. og rummer 4 værelser, en hems + et stort køkken/alrum samt toilet/bad.
Hus til salg / leje
Udlejning i maj og juli
Vores lille spartanske træhus lejes ud 29/4-8/5, 14/5-20/5, samt 8/7-25/7 2017
Hus til salg / leje
Hus til salg på Nordstjernen
122 kvm hus fra 2005. Pris: 2.395.000 kr.
Hus til salg / leje
Dejligt folkesolhus til salg
Huset indeholder 6 værelser, er opført i 1995 og er på 158 bruttoetage kvm plus et væksthus på 28 kvm.

Pilerensningen

Helt fra begyndelsen har Økosamfundet Dyssekilde haft et ønske om selv at rense sit spildevand på den bedst tænkelige facon.

Rensekilden

Et år efter de første indbyggere flyttede ind, byggede vi et anlæg med rensning af spildevand i flere bassiner inden nedsivning til grundvand. Det blev kaldt Rensekilden og står stadig som en kunstig høj i den østlige udkant af boligområdet og er skabt af jord fra byggegrundene.

På indersiden renses spildevandet, hvorefter det ledes ud i pilebassiner, der optager næringsstofferne, og på ydersiden er rensekilden en glimrende kælke og løbebakke. Der er mere info om det specielt designede anlæg i den rapport, som Miljøstyrelsen lavede i 2000 (se nederst på siden).

Nordens største lukkede pileanlæg

Efterhånden som indbyggertallet voksede, blev Rensekilden for lille. Derfor anlagde vi et nyt anlæg, der blev taget i brug i 2006. Med kyndig rådgivning fra Center for Recirkulering fik vi skabt nordens største lukkede pilerensningsanlæg. Alle blev kaldt af huse, da de 30.000 små pil blev plantet i 16 bassiner, der i alt optager ca. 5000 m2 af vores landbrugsområde.

Fra 74 huse løber der hvert år knap 6000 m3 spildevand igennem pilebassinerne. Områderne imellem bassinerne bliver kaldt ”Junglen”, og både store og små har glæde af det som et rekreativt område væk fra lydfølsomme naboer.

Hvorfor pilerensning?

Pilerensningsanlægget har en positiv energibalance, er nemt at vedligeholde og bruger simpel teknologi. Pilene optager næringsstoffer og tungmetaller, og man kan sagtens bruge den afskårne pil til brændeovnen eller til flet af hegn. Der er nemlig ikke flere tungmetaller i stammerne end i andre træer, der vokser i skove og læhegn.

Læs meget mere om anlægget og de mange fordele på www.pilerensning.dk