Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Stort lyst hus ud til engen udlejes til ferie og inspiration
Oplev skønne Dyssekilde indefra
Hus til salg / leje
Bolig i hyggeligt andelskollektiv til salg
Bolig i hyggeligt andelskollektiv til salg

De Grønne Områder

Økosamfundet Dyssekilde er en grøn landsby – helt bogstaveligt. Knap halvdelen af det samlede areal på 12 hektar er udlagt som landsbrugsjord, og heraf fylder den fælles grøntsagsmark 1 hektar.

Udover grønsagsmarken forsyner de private køkkenhaver og urtehaven "Stjernedrys" os med frugt, grønt og urter.

Det koster et par hundrede kroner og omkring 40 arbejdstider at være med i fællesdyrkningen, og til gengæld kan man hente alle de grøntsager, man kan spise - året rundt. Urtehaven Stjernedrys plejes biodynamisk af en arbejdsgruppe og fungerer os som en lille fredelig have, hvor økolandsbyens beboere finder stilhed og henter urter til suppen.

Derudover har nogle medlemmer deres egne køkkenhave, hvor de dyrker frugt, grønt og blomster helt efter eget valg for den symbolske pris af 1 krone pr kvadratmeter pr år.

Biodiversitet og dyr

Vi har fra starten tænkt bæredygtighed som biodiversitet og plantet læhegn langs jernbanen og mellem markerne. I dag er træer og buske efterhånden vokset godt op, og her er et mylder af dyreliv også takket være vores lille sø, hvor ungerne fanger haletudser om foråret og løber på skøjter om vinteren.

Tidligere har vi haft geder og får, men i dag begrænses dyreholdet til nogle få køer og en lille håndfuld hønsegårde, hvor hanerne ivrigt galer solen op. Børnene har stor glæde af pippende kyllinger og frisklagte æg, og mange voksne benytter hønsegårdene til at komme af med ukrudt fra bedet og grønsagsrester fra køkkenet.

Bilfri by

Private personbiler må pænt vente på ejerne på den fælles p-plads, for kun sygetransport og tungt gods som lastbiler med byggematerialer og brænde må køre ind på området. Landsbyen skal være et levende sted, hvor både børn og voksne frit kan bevæge sig.