Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Vinter-retreat i Dyssekilde?
Jeg rejser d. 29. januar og vil være glad, hvis nogen flytter ind i mit skønne hus og holder det varmt til jeg er tilbage d. 7. marts.
Hus til salg / leje
UDLEJET
Lejligheden ER udlejet
Hus til salg / leje
Hus til leje på Nordstjernen
Fra 9. februar 2018 til 2. april 2018. Hvis du/I har drømt om at prøve at bo i ØD i en periode eller er nysgerrig hvordan det er at bo i et lille kollektiv, så er chancen her.
Hus til salg / leje
Ferieudlejning i 2017/2018
Vores lille spartanske træhus lejes ud i 2017/2018: 24. dec til 6.januar ¤ 3. feb til 17. feb ¤ 15.juli til 27.juli
Hus til salg / leje
Hus til salg på Nordstjernen
122 kvm hus fra 2005. Pris: 2.395.000 kr.

De Grønne Områder

Økosamfundet Dyssekilde er en grøn landsby – helt bogstaveligt. Knap halvdelen af det samlede areal på 12 hektar er udlagt som landsbrugsjord, og heraf fylder den fælles grøntsagsmark 1 hektar.

Udover grønsagsmarken forsyner de private køkkenhaver og urtehaven "Stjernedrys" os med frugt, grønt og urter.

Det koster et par hundrede kroner og omkring 40 arbejdstider at være med i fællesdyrkningen, og til gengæld kan man hente alle de grøntsager, man kan spise - året rundt. Urtehaven Stjernedrys plejes biodynamisk af en arbejdsgruppe og fungerer os som en lille fredelig have, hvor økolandsbyens beboere finder stilhed og henter urter til suppen.

Derudover har nogle medlemmer deres egne køkkenhave, hvor de dyrker frugt, grønt og blomster helt efter eget valg for den symbolske pris af 1 krone pr kvadratmeter pr år.

Biodiversitet og dyr

Vi har fra starten tænkt bæredygtighed som biodiversitet og plantet læhegn langs jernbanen og mellem markerne. I dag er træer og buske efterhånden vokset godt op, og her er et mylder af dyreliv også takket være vores lille sø, hvor ungerne fanger haletudser om foråret og løber på skøjter om vinteren.

Tidligere har vi haft geder og får, men i dag begrænses dyreholdet til nogle få køer og en lille håndfuld hønsegårde, hvor hanerne ivrigt galer solen op. Børnene har stor glæde af pippende kyllinger og frisklagte æg, og mange voksne benytter hønsegårdene til at komme af med ukrudt fra bedet og grønsagsrester fra køkkenet.

Bilfri by

Private personbiler må pænt vente på ejerne på den fælles p-plads, for kun sygetransport og tungt gods som lastbiler med byggematerialer og brænde må køre ind på området. Landsbyen skal være et levende sted, hvor både børn og voksne frit kan bevæge sig.