Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Vi udlejer vores hyggelige øko-hus i sommerferien
Udlejningsperiode: 9. juli til 23.juli.
Hus til salg / leje
Hus udlejes i sommerferien
8 sovepladser. Udlejningsperiode: 1.-8. juli, samt 31. juli-7. aug. 2017
Hus til salg / leje
Lyst enderækkehus til salg
165 kvm A-mærket kvalitetshus, hvor der i materialevalg såvel som valg af tekniske installationer, er lagt stor vægt på bæredygtighed, lave driftsomkostninger, lavt vedligehold og høj kvalitet.
Hus til salg / leje
Stort hus udlejes
April til august 2017. Huset er på ca. 170 kvm. og rummer 4 værelser, en hems + et stort køkken/alrum samt toilet/bad.
Hus til salg / leje
Udlejning i maj og juli
Vores lille spartanske træhus lejes ud 29/4-8/5, 14/5-20/5, samt 8/7-25/7 2017
Hus til salg / leje
Hus til salg på Nordstjernen
122 kvm hus fra 2005. Pris: 2.395.000 kr.
Hus til salg / leje
Dejligt folkesolhus til salg
Huset indeholder 6 værelser, er opført i 1995 og er på 158 bruttoetage kvm plus et væksthus på 28 kvm.

Affaldet

At leve bæredygtigt involverer at sige farvel til brug-og-smid-væk kulturen og i stedet genbruge, genanvende og genvinde så meget som muligt. Det at tage hånd om eget affald og minimere mængderne har helt fra begyndelsen været en af grundtankerne bag Økosamfundet Dyssekilde.

Affaldsgruppen sørger for de fysiske rammer og holder os kærligt i ørerne, når vi kan blive endnu bedre. Her er hverken regler eller sanktioner men en uskreven forventning om, at alle har fokus på at nedbringe affaldsmængden og øge genanvendelsen.

Nyt skraldehus

I forsommeren 2009 byggede vi i fællesskab et stort skraldeskur, der med sine 20 meter snarere er et egentligt hus. I den åbne ende af huset står containerne til glas, papir, dagrenovation og det bio-affald, som ikke ryger i egen kompostbeholder eller bliver givet til hønsene.

I den anden ende er vores Genbrugs, hvor vi sætter tøj, sko, husholdningsartikler, legetøj og andet, som andre kan bruge. Alt er gratis, og et par frivillige sørger for orden og overblik.

I den midterste del af huset foregår den detaljerede affaldssortering. Vi opdeler vores affald i ikke mindre end 17 fraktioner. Kommunen henter vores dagrenovation, bio-affald, glas, papir, batterier og plastdunke, mens vi får hentet pap og plastfolie af en privat virksomhed, der sender det til genanvendelse.

Resten sørger affaldsgruppen for at køre til den kommunale genbrugsplads. Det koster os tid, kræfter og penge men hellere det end at vente på, at Halsnæs Kommune på sigt afhenter og genanvender mere end i dag.

Inspiration

Forhåbentlig kan vores affaldssortering inspirere andre. Nedenstående pdf viser de fraktioner vi sorterer i.