Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde
Dyssekilde

Bolig til Salg/Leje

Hus til salg / leje
Hus til leje i sommerferien
Hus på 80km2 til leje i to mdr - 8 uger :fra Juli 11.07- Sep. 04.09.
Hus til salg / leje
Leje/Salg af Skønt familievenligt solhus med masser af sjæl!
158m2 solhus til salg, beliggende i Torup, ´Årets Landsby 2019´, og en del af Økosamfundet Dyssekilde.
Hus til salg / leje
NY PRIS! Spændende og moderniseret bolig med fuld kælder!
Nu sælges denne bolig i ØD, der igennem de sidste 4 år er moderniseret af sælger. Boligen har fuld kælder og er skønt beliggende som den sidste ejendom ud mod nyttehaver.
Hus til salg / leje
Har du en lejlighed i Kbh - og vil du bytte i et par år?
Jeg vil gerne bytte bolig med nogen fra København. Det drejer sig om en periode på 1-2 år.

Brændsel

Da landsbyen blev etableret, var det populært med brænde og masseovne. Det udsprang af, at også statslige energirådgivere dengang anbefalede brændeovne, da der ikke var samme fokus på partikelforurening som i dag. Derfor er en stor del af husene opvarmet med træ, der som udgangspunkt betegnes som en CO2-neutral varmekilde.

De fleste huse bruger masseovne frem for brændeovne. En masseovn er en meget stor indmuret ovn, der placeres midt i huset, og hvor man kun tænder op en enkelt gang i døgnet. Varmen når meget hurtigt op på mindst 850 grader og lagres i murstenene omkring ovnen, og det er nok til at holde huset varmt i et døgns tid. Den højre temperatur betyder lavere partikeludledning, og da de fleste øverst i masseovnen har en særskilt låge til bageovn, kan varmen bruges til at bage brød og lave mad.

I bygningen Under Solen, hvor der er bageri, café, helsekostbutik og klinik, er varmen fra bageriets ovn den eneste varmekilde.